24 януари, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Изумителен брой гърци проявяват желание да се ваксинират срещу COVID-19

Голямо мнозинство от съседите ни биха си поставили ваксина, сочат данните от социологическо проучване, публикувано от информационния портал „Политикъл“. Около 74% от анкетираните са заявили, че искат да бъдат ваксинирани, а 22% са изразили опасения или са заявили, че не искат да се имунизират.

Анкетата показва нарастване на желаещите да се ваксинират в сравнение с предишно проучване от декември, когато 67% са изразили такова желание. Цифрите свидетелстват за промяна в общественото мнение по отношение на ваксините, като се има предвид, че през септември 42% от хората не са искали да се ваксинират.

Според правителството около 50 000 души вече са ваксинирани в Гърция. Общественият живот в страната остава като цяло блокиран, като само супермаркетите и аптеките имат право да работят. Всеки, който иска да излезе на улицата, например за да отиде на лекар, да напазарува хранителни продукти, да се погрижи за възрастен роднина или да спортува – трябва да информира властите с текстово съобщение.

Наложеният през ноември локдаун ще продължи най-малко до 18 януари. Властите съобщиха в понеделник за 444 нови случая на коронавирусна инфекция. Над 5300 души са починали от COVID-19 от началото на пандемията.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *