Изследвани ли са болни от Банско в разложката болница?

Коментар на кмета на Разлог инж. Красимир Герчев пред Нова Телевизия

По време на един от редовните брифинги през седмицата, ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че се е наложило спешно тестване на около 50 души със симптоми на коронавирус в Банско. На един от следващите брифинги той заяви, че всички лекари, които забележат съмнителни симптоми трябва веднага да докладват за това на здравните власти и добави, че за двете седмици карантина там такава информация е подадена само за група бременни жени.

Общопрактикуващите лекари в Банско веднага видяха в тези думи на генерала обвинения към тях за това, че са укривали случаи на заразени. Те се оплакаха и че са работили без рентген, а по думите на Мутафчийски именно чрез него могат да се проверят много неща. Рентгенолозите в Разлог пък заявиха, че са снимали пациенти от Банско с белодробни проблеми по време на блокадата.

„В Банскко има 8 лични лекари, в Разлог са 10, в Белица са 6, а в Якоруда са 8. Тези хора обслужват над 60 000 души в тези 4 общини. Падат се по над 1 875 човека на личен лекар“, заяви кметът на Разлог инж. Красимир Герчев.

„Представете си след като всичко беше насочено към тях – за това, че хората трябва да се свързват с тях и да дават информация за сиптоматика, след 50-тото обаждане какво му е на един от тези лекари в главата и в душата. Възможно е някой да е изпуснал или казал нещо“, посочи още той.

По думите му болницата в Разлог поема всички случаи от тези 60 000. „В натоварен сезон достигат до над 90 000. За периода от 13 март до 2 април в Микробиологична лаборатория са преминали 457 души, в Клинична лаборатория – 872, а пре рентгена са преминали 530 човека“, каза още той.

„Рентгенът е на разположение на всички от години. В рамките на тези две седмици също е бил на разположение на всички, които са имали нужда. Момчето, което е ски учител, той също е минал през Спешна помощ и през този рентген“, категоричен бе кметът на Разлог.

ЕПИДЕМИЯТА В БАНСКО: Изследвани ли са болни в разложката болница?

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *