Изправят пред съда мъж, пренасял безакцизни цигари за 3 150 000 лв.

Изправят пред съда мъж, пренасял безакцизни цигари за 3 150 000 лв.

Окръжна прокуратура-Благоевград, е предала на съд мъж на 56 години по обвинение за извършено от него престъпление – пренасяне на голямо количество цигари без акцизен бандерол, съобщиха от обвинението.

Обвиняемият е собственик и управител на дружество, занимаващо се с транспортни услуги и търговия. През нощта на 12 април 2019 г., заедно с негов познат, той потеглил от Благоевград за Гърция с товарен автомобил с влекач и полуремарке.

Превозното средство било собственост на други фирми, чиито управители го упълномощили по надлежния ред да ги представлява и да извършва от името на търговците всички правни и фактически действия. Към 4:00 часа, двамата преминали границата на страната през ГКПП „Илинден“.
По обед на следващия ден, обвиняемият пристигнал на ГКПП „Кулата“, като управлявал същия автомобил и полуремарке. На входящо трасе на моторни превозни средства, бил извършен физически контрол. Камионът бил селектиран за допълнителна проверка с рентген.

При провеждането й, митническите служители забелязали вентилатори в горната част на ремаркето, а в долната му част – голяма плътност. При допълнителната физическа проверка, зад ламаринените плоскости на превозваните в ремаркето външни тела на климатична инсталация имало кашони, пълни с цигарени изделия без акцизен бандерол. За случая била уведомена дежурната оперативно – следствена група при ГПУ на МВР-Петрич.

Бил извършен оглед на местопроизшествие на управляваното от обвиняемия превозно средство. В ремаркето били намерени шест броя външни тела на индустриална климатична инсталация, изградени от ламаринени плоскости.

След отстраняването им били открити картонени кашони, подредени плътно един до друг по цялата височина и дължина на ремаркето. При отварянето на един от кашоните били намерени петдесет стека цигари, всеки от които бил обвит с прозрачно фолио и съдържал десет кутии цигари без акцизен бандерол на опаковката.

В хода на разследването по случая е било установено, че въпросната стока била натоварена предишния ден в Атина. Общото количество на цигарите без бандерол, представляващи предмет на престъплението, е 420 000 кутии.

Стойността им възлиза на 3 150 000 лева, а дължимият акциз е в размер на 1 703 100 лева. Същите били предназначени за продажба в Босна и Херцеговина. Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *