Изписаха от болницата джипито на с. Долно Осеново, контролният му PCR тест е отрицателен

Изписаха от болницата джипито на с. Долно Осеново, контролният му PCR тест е отрицателен

Общопрактикуващият лекар на село Долно Осеново, който бе сред мнозината заразени с коронавирус, е изписан от болницата. Той бе приет във вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград и след проведеното лечение е излекуван, а контролният му PCR е отрицателен. Леглата във вътрешно, което се преобразува в Ковид отделение, са заети, едни пациенти се изписват, но веднага постъпват други. Вчера са приети двама мъже с вирусна пневмония, единият от Кресна, другият от Благоевград. Няма пациенти в тежко състояние, които да се пренасочват към реанимация, заяви началникът на терапевтичното отделение д-р Румен Кондев.

Инфекциозно отделение също е пълно, пациенти с коронавирус се лекуват и в частната болница ПУЛС. В общинската болница за белодробни заболявания, бившия Тубдиспансер, са хоспитализирани 14 души с двустранни пневмонии, причинени от Ковид-19, като почти всички са от село Долно Осеново. Още 10 пациенти са с пневмонии, но резултатите им за коронавирус са отрицателни. Капацитетът за пациенти с коронаинфекция е запълнен на 140 %, заяви шефът на болницата д-р Петър Георгиев.

Той каза, че е започнал да прави сам онлайн платформа, която да показва в реално време броя на заетите легла в лечебните заведения в областта с болни от коронавирус.

 

Struma.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *