25 септември, 2020

Pirin Press

Пиринският новинар

Измамиха възрастна жена с прахосмукачка на промоция за над 7 бона

Перяща прахосмукачка за над 7 000 лева, която само на място може да бъде закупена на половин цена. Такива промоционални оферти предлага фирма на възрастни хора. Сигналът беше изпратен до бТВ.

Преди седмица по телефона на 79-годишната Лиляна Господинова от Вършец звънят от непознат номер и я канят на презентация на стоки за бита. Откъде са взели телефонния ѝ номер тя не знае.

На промоцията отиват и други хора от Вършец, сред които Лиляна е избрана като печеливша. „Той ми казва: „Вие сте този човек, който печелите, какво искате?“. Викам: „Гледам, че прахосмукачката е много добра!“. За нея, вика, ще Ви дадем и подарък, вика, и отстъпка“, разказва Лиляна за преживяното по време на презентацията.

Жената се подписва под договор за покупка на прахосмукачка с редовна цена седем хиляди и петстотин лева, с отстъпка от три хиляди и осемстотин лева при закупуването й на място и с готварски уред на стойност две хиляди и осемстотин лева като подарък.

Тя обаче не разбира, че има почти осемнайсет процента лихва върху сумата за прахосмукачката при разсрочено плащане. Това го разбират близките ѝ, когато прочитат договора.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *