Извадиха нож на горски

Извадиха нож на горски

Инцидент с горски служител е станал в местността „Кьошка“, землището на с. Добревци, обл. Ябланица, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

След получаване на сигнала, около 19,30 часа, екип от трима горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Ловеч се отправят към посоченото място. След отклоняването от главния път и навлизането в горска територия, проверяващите забелязали един лекотоварен автомобил с човек в него, встрани от пътя. Малко след това се натъкнали на джип, който спрели за проверка, предаде БТА.

Без да се интересува от причината за проверката, от джипа слиза лице, което започва да се държи грубо и да замахва с нож срещу горските служители. През това време от колата слизат още четири лица, а зад служебния автомобил спира първоначално видения камион. Инцидентът е избегнат, след като служителите изваждат служебните си оръжия. Това донякъде респектира нарушителите, които прибират ножа, но не спират със закани и заплахи срещу горските служители и семействата им. По случая са сезирани компетентните органи.

От ИАГ напомнят, че само преди няколко дни, бракониери нанесоха побой над трима горски служители от Югоизточно държавно предприятие, в резултат на който двама от тях бяха приети в болница с травми на главите и крайниците.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *