Избраха Владимир Москов за член на Изпълнителното бюро на БСП

Кметът на Гоце Делчев, Владимир Москов е сред петимата заместници на лидера на БСП – Корнелия Нинова. Изпълнителното бюро беше утвърдено с решение на Националния съвет. Владимир Москов ще отговаря за местната власт и местното самоуправление.

„Участието на БСП в местната власт на този етап не е на добра позиция, което означава, че предстои много работа, за да убедим хората в това, което предлагаме. Важна е подготовката на кадри, които да отговорят като качества и като личности на изискванията на гражданите, за да може БСП на местните избори да се представи по-добре. Участниците в местната власт и местното самоуправление трябва да работят, така че да заслужат доверието на хората“, заяви Владимир Москов.

Кметът на Гоце Делчев подчерта важната роля на ресора местна власт, на който партията отдава голямо значение, защото местното сомоуправление е най-близо до хората.

Увеличават се заместник-председателите, които Нинова натоварва с отговорности. От четирима досега, стават петима. Увеличава се броят на секретарите от един на двама.

Ресорите на зам.-председателите са:

• Публични политики
• Местно самоуправление
• Международна дейност
• Коалиционна политика – нов ресор
• Идеология – нов ресор

Няма да има зам.-председател по организационните въпроси. В структурата и щата на „Позитано“ ще има началник-отдел „Организационен”, който ще бъде на пряко подчинение на председателя на партията.

Един от новите моменти в работата на ИБ е въвеждането на правила за работа на групата на БСП в Европейския парламент. Отсега нататък избраните от социалистическата партия евродепутати следва всеки първи вторник от месеца да присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро. На него те трябва да представят отчет за свършеното през изминалия месец и план за работа, който да се одобри и съгласува с ИБ – текстове за резолюции, планирани проекти, мероприятия (конференции, семинари, обучения), инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации. Провежданата политиката следва да е в унисон с националната политика на БСП и да е тясно координирана и одобрявана от ръководните органи на партията.

Националният съвет възложи на Изпълнителното бюро веднъж на два месеца да провежда изнесено заседание в страната, а така също веднъж на два месеца Изпълнителното бюро ще провежда работни срещи с кметовете и общинските съветници на БСП.

Ето и съставът на Изпълнителното бюро, което Корнелия Нинова предложи:

Заместник-председатели:

Кристиан Вигенин – международна дейност

Владимир Москов – местно самоуправление

Ирена Анастасова – публични политики

Атанас Зафиров – коалиционна политика

Секретари:

Вяра Емилова – общи дейности

Христо Проданов – контрол по изпълнение на решенията на НС

Членове:

Асен Гагаузов
Бриго Аспарухов
Борислав Гуцанов – нов член
Боян Иванов – нов член
Георги Свиленски
Иван Иванов – нов член
Катя Георгиева – нов член
Крум Зарков
Манол Генов
проф. Радослав Гайдарски
Стефан Бурджев – нов член
Стоян Мирчев
Стойко Танков – нов член
Трифон Панчев – нов член

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *