Ивайло Гоцев: До края на годината в селата Брежани и Полена ще имаме два нови социални центъра

Ивайло Гоцев: До края на годината в селата Брежани и Полена ще имаме два нови социални центъра

Преди дни Simitli.info съобщи, че на територията на Община Симитли, благодарение на народния представител Стефан Апостолов, ще бъдат разкрити две нови социални услуги в селата Брежани и Полена.

По-рано днес, ръководителят на Социалното звено към Общината – Ивайло Гоцев, разкри още детайли, свързани с това, което предстои. Ето какво каза той по Българското национално радио (БНР):

Две нови социални услуги предстои да бъдат разкрити в община Симитли – Център за настаняване от семеен тип, в селата Брежани и Полена.  Непосредствено след успешно реализираната услуга в село Железница за настаняване от семеен тип на възрастни хора с деменция, общинската администрация подготвя разширяването на спектъра от социални услуги, обхващащи най-рисковите групи – хора с деменция, деца и възрастни с психически и физически увреждания.

„Подкрепата на възрастните хора и децата от най-рисковите групи винаги са били приоритет за Община Симитли.“ – каза в ефира на Радио Благоевград Ивайло Гоцев – директор на Заведенията за социални услуги в Общината.

В края на миналата година са отпуснати 800 000 лева за новите центрове, а съвсем скоро са предоставени авансово още 130 000 лева за започване на ремонтите на сградите. Сградите, които ще се ползват са бившето училище в село Полена и Здравната служба в село Брежани. Те ще бъдат напълно ремонтирани и реновирани като практически ще бъде изградена съвсем нова среда, адаптирана за нуждите на хората със специални потребности.

„Предвижда се и изграждането на асансьори, които ще осигурят достъпната среда за тези хора.“ – допълва още Ивайло Гоцев. Той потвърди, че в момента текат процедури за избор на фирми изпълнители.

„В средата на годината се надяваме да имаме настанени вече първите домуващи“ – отбеляза той и изрази удовлетворение и благодарност от съвместната работа с Агенцията за социално подпомагане.

Освен, че хора със специални потребности ще намерят новия си уютен и грижовен дом, положителното е, че в селата Брежани и Полена ще бъдат разкрити и нови работни места.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *