ИА „Медицински одит” започна проверка по случая с починалата от Ковид бременна жена

Паралелна проверка вчера бе разпоредена със заповед на директора на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев, която цели да установи предприетите действия от страна на лекуващия екип. По думите му, той самият видял 43-годишната пациентка от Разлог при постъпването й в АГО. Тя дишала тежко и след като рентгеновата снимка показала, че е с двустранна пневмония, била преместена в отделението по  реанимация.

„Към момента в болницата има настанени три бременни жени с коронавирус – каза д-р Огнян Митев. – Разкритите ковидни отделения в държавната болница са пълни. Вчера пациентите се приемаха в кардиологичното отделение, което бе трансформирано в ковидно. В болницата има свободни легла, ситуацията е под контрол и при нужда ще се разкриват допълнителни легла”, категоричен е д-р Митев.

4 са новите случаи на коронавирус в Пиринско за последното денонощие, но това са данни за неделния ден, когато се правят малко изследвания. Броят на заразените скача драстично в първия работен ден на седмицата. Вчера сутринта е имало голяма опашка от хора, които са чакали за изследвания в микробиологичната лаборатория на МБАЛ – Благоевград. „От 130 взети проби за PCR тест 58 са положителни”, каза началникът на лабораторията д-р Цветанка Иванова.

От 40 проби в една от частните лаборатории половината са положителни. Броят на заразените стремглаво расте, а пикът на разбушувалата се трета вълна с британския вариант на Ковид-19 ще бъде към края на месеца, прогнозира д-р Иванова.

Цветанка Иванова

в.Струма/БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *