Знак за винетка и на Е-79 в Благоевград

Поставиха знаци за винетка на Е-79 в Благоевград. Отсечката се използва масово от жителите на един от най-големите квартали „Струмско”, съобщава NOVA.

За да избегнат плащането на винетка хората, трябва да използват централните улици и булеварди, което вероятно ще доведе до допълнителни задръствания и тапи.

Междувременно живеещите в град Нови Искър излязоха на протест. Населеното място е част от Столичната община, но пътищата към него се оказаха платени. Хората блокираха централната улица в града. Исканията им са ясни – да не се плащат винетки, за да пътуват до София.

Протестиращите заявиха, че ще внесат това искане и във Столичната община. Настояват при тях да дойде както премиерът Бойко Борисов, така и кметът на София – Йорданка Фандъкова, отбелязва NOVA.

„За пътищата, които използваме, за да стигнем до централната част на града, се изисква винетен стикер.

Не смятаме, че това е редно. Премиерът много добре излезе пред медиите, накара се на шефа на АПИ, както се кара учителка на дете, което не си е написало домашното. Смятам, че ще има промени, но защо трябваше да се чака една година след предишното му заседание, което беше на 2 януари 2019 г.”, коментира един от протестиращите.

Протестът започна след 18 ч. Не е ясно докога ще продължи. Не се допускат да преминават коли на градския транспорт.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *