Здравният министър отиде на свиждане при болните от COVID-19 д-р Емил Вакльов и майка му

Здравният министър отиде на свиждане при болните от COVID-19 д-р Емил Вакльов и майка му

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на място се запозна с организацията на работата в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” в условия на COVID-19.

Проф. Ангелов пожела да влезе в COVID реанимацията, където в момента са съпругата и синът на д-р Муса Вакльов от с. Краище, който преди броени дни загуби битката с коронавируса. И двамата са лекари, с положителни проби за COVID-19 и в момента колегите в реанимация се борят за живота им.

„Запознах министъра със състоянието им и лечението, което прилагаме. Полагаме всички усилия, за да помогнем на нашите пациенти“, написа във фейсбук директорът на  „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Доктор Муса Вакльов издъхна преди дни от коронавирус. Той е баща на д-р Емил Вакльов, който е кардиолог в благоевградската болница ПУЛС.

„С болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. 60-годишният д-р Вакльов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг. Поклон пред неговата всеотдайност и смелост. Светла му памет!”, написаха от БЛС на своята официална страница по повод загубата.

Д-р Вакльов бе общопрактикуващ лекар, той е от белишкото село Краище, но е имал много пациенти и в село Бабяк.

Най-вероятно медиците са се заразили с Ковид-19, докато се лекували болни от голямо шивашко предприятие в Разлог, където избухна наскоро избухна заразата.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *