Зверски проверки за спазване на мерките в Дупница

Зверски проверки за спазване на мерките в Дупница

Резултат с изображение за „дупница“

Цял ден вчера служители от Община Дупница бяха ангажирани с информираност на търговските обекти, които попадат в обхвата на заповедта от министър Ананиев.

Повече от 20 са обектите, на които сме връчили заповедта. Това каза зам.кметът на Община Дупница Крум Милев. „По решение на инж.Чимев през днешния ден бяха ангажирани служители, които да съблюдават и предупреждават за изпълнението на мерките. Имаше работещи търговски обекти, предимно от услугите на бързото хранене и квартални заведения.

След връчването на заповедите, преустановяваха работа. От служителите знам, че не са имали проблеми с работодатели, които да откажат да изпълнят заповедта и не се е налагало да се вика полиция. Имало е недоволни, разбира се. Знам, че това им е прехраната и търпят загуби, но в крайна сметка, всеки един трябва да бъде отговорен не само към близките си, но и към околните и да спазва изискванията за ограничаване разпространението на коронавирус. Нека бъдем отговорни и дисциплинирани поне в този период, а не да се налагат финансови санкции за неизпълнение“, призова Милев.

„Преди малко получих сигнал, че има струпвания на много хора в Кауфланд и Лидл не е ограничен пропусквателния режим, а служители на касите са обслужвали без предпазни средства. Служители от Общината отидоха да проверят и предприемат съответните действия“, допълни Милев.

Проверки от служители на Общината ще се правят и утре, както и през целия период до 29 март.

Всеки гражданин може да сигнализира за работещи в нарушение на извънредните мерки обекти, като се обади на телефона на дежурния в полицията – 0701/5 13 23 или на дежурния в Община Дупница 0879 523 474/Кмета.бг

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *