За половин час две тежки катастрофи с две жертви у нас

За половин час две тежки катастрофи с две жертви у нас

Възрастна жена е починала, а други три са ранени след пътен инцидент на единия от входовете на пазарджишкото село Дебращица. Сигнал за тежката катастрофа е получен снощи около 19.00 ч. в РУ-Пазарджик, съобщи NOVA.

Незабавно към мястото са били насочени автопатули на сектор „Пътна полиция”, РСПБЗН-Пазарджик и Спешна помощ. Установено е, че инцидентът е предизвикан от лек автомобил, шофиран от 45-годишна жена от Пазарджик. В автомобила тя пътувала заедно с мъжа, с който живее, и с тяхното 7-годишно дете.

Жената загубила контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в група възрастни жителки на селото, разговарящи пред къщата на една от тях. В резултат на удара на място е починала 76-годишната жена, а другите три нейни съселянки на възраст между 70 и 88 години са с различни травми и наранявания. Те са транспортирани с линейки на „Спешна помощ” в МБАЛ-Пазарджик, като едната от тях е в по-тежко състояние.

Тежка катастрофа с жертва стана около половин час по-рано, малко след 18,30 часа снощи, на път Е-79 между Враца и Ботевград, в близост до село Новачене. Тир с турска регистрация, който пътувал към София, поднесъл на мокрия път и ударил лека кола, в която имало семейство с малко дете. Водачът на лекия автомобил е загинал на място, 7-годишно момиченце е закарано в столичната клиника „Пирогов”, а майка му е настанена във врачанската болница.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *