Затвор и глоба за мъж, държал наркотици в Кюстендил

Две години и четири месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 2000 лева е наказанието, наложено на многократно осъждан мъж за незаконно държане на високорискови наркотични вещества, съобщиха от обвинението.

Той е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура-Кюстендил. На 17 юни 2019 г., подсъдимият се намирал в района на кръстовището на улиците „Ален мак“ и „Буревестник“ в Кюстендил, когато забелязал полицейски автомобил.

Той веднага изхвърлил кутия, в която държал наркотични вещества. Това негово действие било забелязано от органите на реда, които му разпоредили да остане на място.

Последвало извършване на оглед на местопроизшествието. В изхвърлената от подсъдимия цигарена кутия били открити станиолови сгъвки с прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест бил определен видът на наркотиците – амфетамин и хероин.

Същото е заключението на химическата експертиза, изготвена на досъдебното производство. Стойността на дрогата е 30,92 лева. Подсъдимият се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е споразумял с Районна прокуратура.

Съдът е одобрил сключеното между страните споразумение, което има последиците на влязла в сила присъда.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *