28 февруари, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Затварят детската градина в село Баня

С решение на директора на ОДЗ Разлог – Светла Копанарова, детската градина в село Баня, както и две от групите в град Разлог, са затворени за срок от две седмици. Причината е, че голяма част от персонала е в болничен, като предстои да бъдат направени PCR тестове с направления от личния лекар, за да се установи официално дали става въпрос за коронавирус, грип, простуда или друго заболяване.

60% от персонала на здравното заведение в село Баня, или 12 от общо 22 -ма човека персонал, сред които и педагогически, медицински и обслужващ, са информирали, че не се чувстват добре, имат някои симптоми, като температура и отпадналост и са в невъзможност да изпълняват задълженията си.

Като превантивна мярка директорът на ОДЗ Разлог е взела решение за временно преустановяване работата на детското заведение, както и на двете групи в Разлог.

Според сега действащите разпоредби, личният лекар на хората трябва, съобразно симптомите им, да ги насочи към специалист, който да издаде направления за PCR тестове, за да се установи официално дали става въпрос за COVID.

 

bnr.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *