Започна ремонтът на част от пътя от град Белица до курортната местност Семково

Започна ремонтът на част от пътя от град Белица до курортната местност Семково

Проектът предвижда изграждане на изцяло нова конструкция на пътната отсечка. Ще бъдат направени банкети, канавки и всички останали съоръжения, свързани с безопасността на движението. Ще се осигури качествено отводняване на шосето, нови водостоци, уширение на пътя. Ще се почисти растителността по двата ската край шосето, ще се положи под асфалта кабелна линия за достъп на телекомуникации. До началото на зимния сезон се очаква ремонтът на близо 7-километровия участък, който свързва общинския център Белица с планинския курорт Семково да бъде изцяло готов.

Белица подножието Рила Семково Парк танцуващи мечки Трещеник - Село Баня  Хотели Басейн Минерална вода Къщи за гости с.Баня

„Радвам се, че успяхме да осигурим финансиране за този толкова важен инфраструктурен обект. Беличани заслужават да върнем блясъка на Семково и тук отново да идват туристи от страната и чужбина”, коментира кметът на Белица – Радослав Ревански. Проектът, който се реализира по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., е на стойност 5 849 078.59 лева. Той обаче включва благоустрояването на няколко общински пътища в района.

Община Белица иска да получи собствеността върху 114.54 хектара земя от държавния горски фонд, за да развива курорта. Идеята е курортният комплекс да заприлича на австрийски зимен курорт с построяването на малки къщи от дърво и камък.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *