Анонси

Започна изграждане на футболно игрище с изкуствена настилка в Черниче

Започна дългоочакваното изграждане на футболно игрище с изкуствена настилка в евросело Черниче. Днес багери и самосвали започнаха работата по терена на игрището.

 

„След много чакане, още една наша цел ще се изпълни. Започна изграждането на изкуствен терен за футбол в селото.“ – коментира кметът на Черниче – Георги Стефанов, който не спести благодарностите си към народния представител Стефан Апостолов, с чиято помощ игрището ще бъде реализирано. Апостолов пък продължи с благодарството към ресорния министър Красен Кралев за оказаната подкрепа, с помощта на която ще бъде осигурено спортното игрище.

 

„Гордея се с това, че в Община Симитли почти няма село, в което да не е изградено подобно спортно съоръжение, което да се ползва от местните жители. Дори смея да твърдя, че едва ли в страната има друга община с толкова много спортни игрища и детски площадки.

Както съм казвал и преди – инвестицията в децата и в младежите е най-доброто нещо, което може да прави всеки един от нас.

Осигурявайки достъпа на подрастващите до игрища и съоръжения за спорт – ние инвестираме и в тяхното здраве, защото спортът е равен на здраве.“ – коментира депутатът Апостолов.

 

Средствата за футболното игрище са оситурени по спечелен проект по Наредба № 4 на Министерството на младежта и спорта.

 

Дейностите по изграждането на игрището с изкуствена настилка в село Черниче трябва да приключат до края на месец септември.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *