Започна ваксинацията на учителите в Разлог

Започна ваксинацията на учителите в Разлог

Днес в Разлог започна ваксинацията на учители и представители на образователния сектор, които са заявили желание да бъдат ваксинирани.  Процедурата се извършва в медицинския кабинет на д-р Джупанов.

Създадена е стриктна организация, определени са часове на записаните в списък хора и този строго определен ред се спазва старателно.

Преподаватели от община Разлог, които са изявили желание да бъдат ваксинирани и вече получиха първата доза споделиха, че решението им е аргументирано и определящо с оглед осигуряване на защита от коронавирус, както и възможността именно чрез поставяне на ваксини да бъде изграден един добър здравен щит, и постепенно се изградят и възможности за връщане към нормален начин на живот.

Дошлите да получат първа доза ваксина в определения кабинет дадоха отлична оценка на създадената организация и спазването на конкретни мерки, а именно:
Няма струпване на хора, има спокойна среда и предоставяне на достъпен език на необходимата информация. Д-р Джупанов сподели, че също е впечатлен от факта, че хората се съобразяват със създадения ред, спазват часа и коректно пазят дистанция. За днешния ден са определени 60 дози. Изготвен е списък, има и такъв с резерви. В случай, че не се яви дадено лице незабавно екипът съобщава на поредния от резервите, който се явява на място, за да получи съответната доза, и така се гарантира ползването на всички предоставени дози, като разбира се, се спазва и ваксинационния план и резервите да попадат в една от първите 4 фази. Някои от отказалите се, са с различни причини – заболяване, отказ в последния момент да им бъде поставена точно тази ваксина и изявено желание да чакат някоя от другите.

Д-р Джупанов е категоричен : „По-добре всички да са ваксинирани и защитени, отколкото да боледува човек от COVID-19. Нека не пропускаме възможните усложнения, дори смъртни случаи и др. Както при други остри заразни заболявания именно ваксината е едно от най-сигурните средства за предпазване на нас самите и околните“, допълни той.

pirinsko.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *