Започва третият етап на 60/40 до края на декември

Започва третият етап на 60/40 до края на декември

Започва третият етап на мярката 60/40. Регламентираната подкрепа за новия етап е отново в размер на 60% от осигурителния доход на работниците и служителите, но вече за месец август, предава dnes.bg.

Тя ще се предоставя за период до 3 месеца, считано от 1-ви октомври до 31-ви декември 2020 г., съобщиха от Агенцията по заетостта.

Информация за работодателите, процедура за кандидатстване, съдържаща условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване, са публикувани на електронния сайт на Агенцията по заетостта, в рубриката “Финансови стимули за запазване на заетостта”.
Работодателите, получили средства в предходните месеци, ще могат на този етап на мярката да се възползват от някои административни облекчения, като например съкратен образец на заявление и намален пакет приложения към него.

Заявлението и документите за изплащане на средства следва да се подават към Дирекция “Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите. В случай на повече обекти в различни населени места, работодателите могат да подадат едно общо заявление за работниците и служителитe от всички обекти в една Дирекция “Бюро по труда”, на чиято територия се намира поне един обект на работа.

Препоръчително е работодатели, които осъществяват дейност на обекти на територията на Столична община и извън нея, да подават документи за кандидатстване в бюро, което обслужва територията на обекта/тите извън София.

Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване ССЕВ или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответната Дирекция “Бюро по труда”.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *