Започва ремонт на фаталната отсечка на магистрала „Струма“

Започва ремонт на отсечката на магистрала „Струма”, където са случи трагедията. Очаква се движението да бъде възстановено напълно най-рано в петък.

Преди това трябва да бъдат сменени мантинелите и да бъде подменен увреденият асфалт. Експерти разказаха, че този участък не е бил ремонтиран, откакто е пуснат в движение през 2007 година.

„Отсечката е открита 15 януари 2007 г. и вече 15 години оттогава мисля, че не е правен никакъв ремонт по подновяването на поне износващия пласт на настилката”, заяви инж. Ясен Ишев, председател на УС на Научно-техническия съюз по транспорта, пред Нова тв.

Ремонтът сега е наложителен. Напълно повредена е т.нар. островна мантинела, в която автобусът се удря, както и средната, в която той спира.

”Асфалтовата настилка – ако някъде има изгоряло, трябва да се фрезова и поднови. И добре би било да се поднови маркировката поне в този участък”, посочва Ишев.

Според инженера, в участъка трябва да се сложат и нови знаци. Но полагането на маркировката зависи от времето. Иначе няма да издържи.” Ако се спрат на вариант да се оправят само нарушените елементи на пътя. Не би струвало много. Не повече от 20-25 хиляди лева”.

Лошото време не позволи да започнат ремонтите на фаталната отсечка. Така трафикът се осъществя двупосочно в платното за София.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *