Зам.-министър: Изгарянето на наше знаме в Македония е варварство!

Зам.-министър: Изгарянето на наше знаме в Македония е варварство!

Не знам какво дава основание на македонците да губят оптимизъм, след като наше знаме беше изгорено на техен карнавал, но така или иначе проблемът тук е в рецидива. Това е втори път, в който наблюдаваме този вандалски акт. Първият път беше преди няколко месеца, когато българско знаме беше изгорено в Северна Македония. Но това, което ни тревожи е това, че липсва желание да се справим с пролема, посочването само на България като отговорна за задълбочаването на отворения въпрос между нашите страни, което не е така и е дълбоко погрешно.

Това коментира в ефира на бТВ Георги Георгиев, заместник-министър на външните работи.

Приоритет на външната ни политика е отношенията ни със Северна Македония да се развива, ние сме държавата, която е подпомагала евроатлантическата интеграция на тази страна в целия й ход, посочи той.

Ние първи я признахме под новото й име, припомни заместник-министърът.

Така че ние сме демонстрирали своята воля за развитие в отношенията и много ми се иска да видим същото отношение от колегите ни в Северна Македония. Смятам, че реакцията след изгарянето на втория български флаг ще бъде много показателно, коментира  Георгиев.

Очаквам, че по случая ще има разследване, което ще доведе до откриването на извършителите и ще последват наказания. Мисля, че това е съвсем нормално и цивилизовано отношение, все пак става дума за варварска постъпка, посочи той.

 

Petel.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *