Закриха Дома за медико-социални грижи за деца в Благоевград

Закриха Дома за медико-социални грижи за деца в Благоевград

Съгласно Постановление на МС за структурни промени в системата на здравеопазването, Домът за медико-социални грижи за деца – Благоевград се закрива считано от 15 февруари 2021 година и от същата дата се създава Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания –амбулаторен блок, който ще ползва материалната база на Дома. 

В Центъра ще се предлагат интегрирани здравно-социални услуги за деца с увреждания и хронични заболявания, отглеждани в семейна среда в общността, с цел превенция на изоставянето и насърчаване на отговорното родителство.“ – информира досегашният директор, д-р Татяна Спасова.

Тя припомни, че през миналата година се е извършила оценка на потребностите и е организирано поетапно извеждане на децата, настанени на резидентна грижа в Дома в Благоевград. Пет от тях с висок медицински риск са настанени в Дома за медико-социални грижи за деца в Плевен, а три – със среден медицински риск са преведени в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Надежда“– Благоевград.

 

bnr.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *