Задържаха наркопласьор в Добринище

Задържаха наркопласьор в Добринище

Окръжната прокуратура в Благоевград е привлякла към наказателна отговорност 42-годишен от Добринище с обвинение за  незаконно държане на високорискови вещества и тяхното разпространение.

Разследването по случая е започнало след получена оперативна информация в Районното управление в Банско за лице, занимаващо се с пласиране на дрога. Незабавно са били предприети действия по установяване на лица, придобили от него наркотици.

В късните часове на 17.06.2020 г. е било извършено претърсване и изземване в обитавана от него стая в къща в Добринище. Суха зелена листна маса е била открита на стол, в кутия от шоколадово яйце и във възглавница. При направен полеви наркотест тя е реагирала положително на канабис. В картонена кутия върху шкаф са били намерени пликчета със семена. Освен това на различни места в имота разследващите са установили полиетиленови пликове с шлиц и електронна везна.

Били са извършени обиски на няколко лица, като у двама от тях са били намерени топчета канабис и пликче със зелени семена, а в автомобил – полиетиленов плик с канабис. Въпросната дрога им била продадена от Б.Е.

Понастоящем обвиняемият е задържан с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград за срок до 72 часа. Изготвено е искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Б.Е. е извършил престъпното деяние в изпитателния срок на наказание, което му е било наложено миналата година. Тогава той се е признал за виновен за същото престъпление и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура – Благоевград.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *