Задължителна карантина на всички шофьори влизащи от Гърция

Задължителна карантина на всички шофьори влизащи от Гърция

На ГКПП-Кулата шофьорите на ТИР-ове и всички други автомобили влизащи от Гърция се подлагат на задължителна 14-дневна карантина.

На Промахон веднага се създаде километрична опашка от автомобили, защото шофьорите се подлагаха на медицинска проверка: „Поради засиления трафик на Кулата, Регионална здравна инспекция – Благоевград изпрати още един екип.

Всички влизащи шофьори на тежкотоварни автомобили от територията на Република Гърция се поставят под задължителна 14-дневна карантина. Ако на тези шофьори им се налага да напуснат страната ни в рамките на карантината, тя отпада и могат да напуснат по всяко време, каза за Радио Благоевград директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов. Той поясни, че това важи само за водачите на камиони и ТИР-ове, уточни д-р Калоянов. Всички останали, които влизат в страната се поставят под задължителна карантина за 14 дни на посочен от тях адрес. Това е задължителна карантина, преди време беше доброволна, припомни д-р Калоянов.

РЗИ веднага подава информацията за карантинираните на органите на МВР, които проследяват дали се спазва. Изпраща се информация на общините, на НОИ и на Бюрата по труда, информира още д-р Калоян Калоянов./Монитор

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *