Задължителен тест за коронавирус за тези, които пътуват до Гърция само с отрицателен PCR

Задължителен тест за коронавирус за тези, които пътуват до Гърция само с отрицателен PCR

Пътниците от България при влизане в Гърция ще бъдат задължително тествани за COVID-19, ако пътуват само с отрицателен PCR тест и нямат сертификат за ваксинация или сертификат за прекарано заболяване.

Задължителното тестване за влизане в Гърция е валидно за 16 държави, включително България, а единствено отрицателният резултат от този тест ще бъде условие за влизане в Гърция, информира балканската редакция на Радио „Свободна Европа“.

Допълнителната мярка е включена в новото решение на гръцкото правителство, като мярката е публикувана в гръцкия „Държавен вестник“ и е валидна от 6 часа в петък. По отношение на необходимите документи за влизане в Гърция, които са свързани с COVID-19, няма промени и точно както през последните три месеца, пътуването до съседната държава изисква ваксинационен сертификат или отрицателен PCR / бърз тест или потвърждение на прекаран COVID-19, заедно с попълнена PLF форма (електронен формуляр, указващ мястото на пребиваване на чуждестранните граждани на територията на Република Гърция).

Пътниците, идващи в Гърция от: Египет, Албания, Аржентина, Северна Македония, България, Бразилия, Грузия, Куба, Обединените арабски емирства, Индия, Китай, Либия, Мароко, Пакистан, Русия и Турция, ще трябва да бъдат тествани при влизане в Гърция. Задължителното изследване не се прилага за пътуващи, които имат валиден ваксинален сертификат и са минали 14 дни след втората доза или потвърждение за прекарана коронавирусна инфекция през последните шест месеца.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *