Задава се дефицит на тоалетна хартия в цял свят

Дефицит на тоалетна хартия може да възникне в света в резултат на недостиг на кораби за доставка на суровини от Южна Америка, съобщава „Bloomberg“.

По информация на новинарската агенция, бразилската компания Suzano Papel e Celulose, която е най-големият производител на дървесна маса – полуфабрикат за редица продукти, включително за тоалетната хартия, е предупредила, че „глобалният недостиг на транспортни контейнери може да доведе до затруднения в доставките на суровини“.

Suzano Papel e Celulose държи дял от около една трета от световните доставки на дървесна маса. Според агенцията компанията използва за превоз на суровини контейнеровози – кораби, предназначени за превоз на насипни товари.

През последните месеци има остър недостиг на контейнери и кораби за тяхното транспортиране в света заради увеличения обем на морския трафик. Според главния изпълнителен директор на бразилската компания Уолтър Шалк кризата се задълбочава и сега има недостиг на кораби за насипни товари.

Значителни смущения в търговията с целулоза „в крайна сметка могат да повлияят на предлагането на тоалетна хартия, ако производителите не разполагат с достатъчно запаси“, подчертава „Bloomberg“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *