Завърнал се от Банско в Шумен даде положителна проба за коронавирус

Пациент с проба за коронавирус е настанен в инфекциозно отделение на МБАЛ-Шумен. Постъпил е със симптоми на грип, кашлица и задух. Неговият епидемиологичен път е Банско.

МБАЛ-Шумен

37-годишният шуменец се е прибрал на 14 март. Още тогава не се е чувствал добре. Самоизолирал се е и засега се знае само за един човек, с когото е контактувал. Това съобщи директорът на РЗИ-Шумен д-р Пепа Калоянова. Той е бил насочен към болницата от неговия личен лекар. Здравословното му състояние е задоволително.

От Общината приканват:

Скъпи съграждани,
във връзка с информацията за пациента, дал положителна проба за коронавируса и постъпил за лечение в инфекциозното отделение на шуменската болница се обръщам с молба към всеки, който е контактувал със заразения мъж, завърнал се от Банско, да си остане у дома, да ограничи контактите си с други хора, за да не стане неволен преносител на заразата.

Доброволната карантина е начинът да опазим другите и най-близките си хора. Важното е и ние самите да имаме това съзнание, макар че и органите реда ще налагат такива мерки на всички, които са били в контакт с него.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *