Забрана в Гърция за движение на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона заради бурята „Барбара“

Забрана в Гърция за движение на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона заради бурята „Барбара“

Снежната буря „Барбара“, която удари страната започва да предизвика хаос в транспорта и движението по основни пътни артилерии в Гърция.

В извънредно съобщение на Гражданска защита и пътна полиция, се забранява от 18.00 ч днес 04.02.2023 г. движение за всички видове тежкотоварни превозни средства с максимално допустимо тегло над 3,5 тона по национален път Ламия-Атина, независимо от използването на вериги от кръстовището Калифтакис. Забранено е да се използва стария национален път Елефсина-Тива.

Гръцката полиция обяви, че всички автомобили ще бъдат задължени да използват вериги за сняг.

Умоляват се водачите на тези превозни средства да избягват движението в горните пътни участъци, за да не създават неудобства и създаване на допълнителни затруднения в движението и да спазват указанията на пътна полиция.

Според прогнозите тази нощ и утре се очаква снеговалеж в центъра на Атина. Маршрутите на автобусите, тролейбусите, метрото и трамваите ще бъдат коригирани според местната интензивност на метеорологичния феномен.

От пътни магистрали Атики Одос също публикуваха съобщение в Twitter относно обилния снеговалеж. „ВНИМАНИЕ ! Утре, неделя, 05/02, се очаква обилен снеговалеж в Атика. Ограничете движенията си до крайно необходимите“, се казва в съобщението.

Целият държавен апарат е приведен в пълна готовност. Евия, северните Споради, Магнезия, Фтиотида, Виотия и Атика се очаква да бъдат основно засегнати от лошото време „Барбара“.

Голяма спасителна операция се провежда в Кисавос, където са блокирани девет души,поради обилен снеговалеж. Предимно млади хора, които са загубили ориентация.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *