Жоро, зад когото благоевградчани застанаха, загуби битката с рака

Жоро, зад когото благоевградчани застанаха, загуби битката с рака

Вчера в Турция почина благоевградчанинът Георги Караджов, за когото съгражданите му от половин година събираха пари, правеха благотворителни концерти и организираха търгове, пише struma.bg.

Жоро, както го наричаха всички, беше диагностициран с рак на хранопровода и стомаха през януари 2018 година. През февруари му бе направена операция, а след нея премина през 15 курса химиотерапия.

При последния разговор на изданието през февруари със съпругата му Мариета Даскалова тя била с него в Турция за поредните химиотерапии, а социална група, организирана в негова помощ, продължаваше да събира пари за лечението му.

Тогава Мариета споделила, че се готви да се прибере в България този месец за няколко дни – за рождения ден на едното им дете, и нямал никаква представа кога ще приключи курсът на лечението и кога той също ще може да види двете им деца.

Изказваме съболезнования на близките на Жоро, който завинаги ще остане в съзнанието на благоевградчани като един млад, борбен мъж, не загубил до последно надеждата и вярата в утрешния ден.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *