Жителите на Сандански решават бъдещето на парк „Свети Врач”

Жителите на Сандански решават бъдещето на парк „Свети Врач”

Medium 458457 322054194516473 626076512 o

Община Сандански кани всички заинтересовани лица и граждани на обществено обсъждане за бъдещето на парк „Свети Врач” на 12 март от 18:00 ч. в Дома на културата, съобщават от общината.

Санданчани ще се запознаят с изготвения проект за устройствен план на зеления оазис на града. Паркът притежава уникално ландшафтно излъчване, което всеки жител и гост на града, иска да бъде запазено.

Причината за изработването на настоящото предложение на ПУП за парка е да направи невъзможно строителството в парковата зона. Намеренията на кмета Атанас Стоянов са чрез срещи и диалог с хората да постигне максимална информираност, публичност и прозрачност по този въпрос.

Проектът за устройствен план за парка на град Сандански цели да спре всички намерения за строителство в чертите на зелените площи, както хората ги познават. Приемането на такъв план би ограничило всякакви своеволия в границите на парка. Позицията на Общинска администрация-Сандански е ясна – да спре строителството в парка и чрез приемането на този план това ще бъде постигнато.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *