Жестокост! Изверги надупчиха със сачми улично куче в София

Животното изглеждало почти умряло, цялото заобиколено от мухи, от много места му е текла кръв

Брутално посегателство срещу куче в столичния квартал „Манастирски ливади“. Николай Стефанов и негова приятелка откриват в междублоково пространство раненото животно. След като го отвеждат във ветеринарна клиника се оказва, че кучето е било простреляно със седем сачми.
„Картината беше покъртителна. Животното изглеждаше почти умряло, цялото заобиколено от мухи. От много места му течеше кръв. Не се движеше“, разказа Ясмина.
„Гушнах кучето, защото то беше много зле“, сподели Николай.
Ветеринарният лекар д-р Калоян Войчев обясни, че животното е докарано при него с рана на главата, с липсващи лицеви кости и око. Рентгенови снимки показали, че има огнестрелна рана от бойно оръжие в областта на главата.
Подобни случаи д-р Войчев посочи, че в практиката си среща ежедневно.
Днес, 21.10.2020 г., Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с материал излъчен в една от националните телевизии относно инцидент с простреляно бездомно куче в столицата.
От материала излъчен в ефира на телевизията става ясно, че неизвестен извършител е прострелял бездомно куче в столичния кв.“Манастирски ливади““. Мъж открива простреляното куче и го откарва във ветеринарна клиника, където му е оказана медицинска помощ.
В тази връзка прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325б от НК.
Предстои извършване на действия по разследването.
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *