Жена, обявена за мъртва по време на пандемията, се събуди… след месец

Жена, обявена за мъртва по време на пандемията, се събуди… след месец

Възрастна жителка на Еквадор се събуди месец по-късно, след като лекарите я обявиха мъртва. За това пише местният вестник El Comercio.

74-годишната Алба Марури Гранда се почувствала неразположена на 27 март. Температурата й се повишила до 42 градуса и започнали проблеми с дишането. Жената била откарана в болница в Гуаякил, където изпаднала в кома. Вечерта на същия ден лекарите обявили пациентката за мъртва и съобщили за нейната смърт на близките й.

Всъщност лекарите объркали имената на пациенти и предали на семейството тялото на друг човек, докато жената останала в безсъзнание в болницата. Роднините на Гранде прекарали почти месец с пепелта на неизвестния човек, очаквайки извънредното положение да бъде премахнато поради пандемията на коронавирус, за да погребат останките.

На 24 април пенсионерката дошла на себе си, казала на медицинската сестра името и телефонния номер, за да се свърже със сестра си. В момента жената чака изписване от болницата.

Лекарите се извинили на семейство Гранде, признавайки грешката. „Разбираме през какво са преминали, по онова време царуваше хаос с толкова много мъртви и заразени“, казва племенницата й Лора Морла.

Роднините на Гранде възнамеряват да заведат дело срещу болницата за възстановяване на разходите за погребение и кремация. Те очакват да получат около две хиляди долара.

Снимка: Ройтерс

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *