Жената, която венча хиляди, но сама никога не е била булка

Жената, която венча хиляди, но сама никога не е била булка

През 1986 г. Рени Ралчева за пръв път бракосъчетава млада двойка. Днес тя е изпълнила ритуала за повече от 1000 семейства. През годините е имала възможност да венчае дори децата на двойките, които е оженила преди това.

 

Снимка: bTV

 

И въпреки, че е минала през този ритуал хиляди пъти, Рени не спира да се вълнува:

„На всяка сватба в мен има едно трепкане. Гледайки ги в очите, произнасяйки трите им имена… в един момент всичко е тихо и млъква. И когато кажат „да“, едно облекчение в мен.

 

Снимка: bTV

Рени Ралчева е открила, че за любовта няма възраст. Сред двойките, които е бракосъчетала, има мъж на 87 години и жена на 84 години. Двамата са се влюбили в старческия дом, в който живеят и са сключили брак, за да могат да получат обща стая.

 

Снимка: bTV

 

Иронията е, че самата тя никога не е преживявала вълнението на сватбения ден:

Аз сключих само граждански брак, без да правя сватба. Бях студентка и така се случиха нещата, че трябваше да се сключи брак набързо. Съжалявам за това и съм го споделяла с децата си, защото са ми казвали „Майко, дай да видим снимки от твоята сватба“. Мъчно ми е. Дълбоко в себе си бих искала да бъда булка.“

 

Снимка: bTV

 

Това не е единственият парадокс в живота ѝ. Освен че извършва ритуалите, тя изготвя и актовете за раждане, за брак и за смърт в община Разлог.

„В живота на един човек може и да няма брак, но ще има смърт“, споделя Рени. „И това ме кара да се радвам на всеки ден и да давам всичко от себе си, за да правя хората щастливи.“

 

LADYZONE.BG

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *