Жандармерия отново ще пази черешите в Кюстендил

Обмисля се разполагането на повече пунктове за изкупуване на череши в Кюстендилска община през тази година, с цел избягването на струпване на много хора на едно място, каза кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Той посочи, че ако има пазар, ще се търсят подходящи публични места – площади, които да гарантират сигурността и здравето на хората, но и да не създават предпоставки за струпване на много хора.

Традиционно в черешовите блокове и по дворовете няма да има пунктове, а за охраната на масивите ще се грижат полиция и жандармерия, каза Паунов. Той посочи, че „Празник на черешата“ през тази година няма да има в традиционния му формат, но подчерта, че не се изключва възможността да се осъществи по-разширено предлагане за желаещи купувачи от цялата страна, с културна програма.

„Ще създадем условия за непосредствено достигане до производителя и възможността всеки да може да си купи череши. Ще се постараем, където е възможно, да бъдат откривани тържища, ще оказваме съдействие, за да може продукцията да бъде предлагана на крайния потребител“, каза Паунов.
Кметът на Кюстендил допълни, че сигурността ще бъде гарантирана по време на кампанията. Предстои да се детайлизира работата с берачите, превоза им, както и контактите помежду им. В предстоящите срещи ще участват и представители на РЗИ и БАБХ.

На брифинг Паунов съобщи, че на 26 май ще бъде отворен стадион „Осогово“ в Кюстендил. Позволени ще бъдат тренировки на не повече от 10 човека при колективните спортове в закрито помещение и на не повече от 20 човека при индивидуалните спортове. „Ще се прави строга дезинфекция и ще се извършва мерене на температурата“, допълни Паунов.

На 27 май пък ще бъдат отворени детските градини и ясли в общината, като детските заведения трябва да бъдат уведомени поне два дни предварително за предстоящите посещения.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *