Ето как Гърция ще спаси туризма си

Ето как Гърция ще спаси туризма си

Четирите стълба, които ще осигурят оцеляването на туристическия бизнес в Гърция след пандемията, са щедри мерки за осигуряване на ликвидност, дългосрочни споразумения за банковите кредити, субсидиране на заетостта и конкурентни нива на ДДС в сектора. Това казва председателят на Камарата на хотелиерите в Гърция Александрос Василикос в интервю за вестник „Нафтемборики“, предаде БНР.

В Гърция бяха наложени драконовски мерки, за да се спре заразата, които включват и забрана за пътувания по време на Великденските празници.

Според „Катимерини“ на основата на данните от специалистите правителството вижда „първа светлина в края на тунела“ на пандемията, въпреки че се опитва да прави сдържани изказвания, за да не провокира масово неподчинение на гражданите срещу ограничителните мерки, особено по великденските празници. Свързаният със СИРИЗА вестник „Авги“ пише, че опозиционната партия предлага хоризонтални мерки от около 15 процента от БВП за справяне с последствията от кризата с коронавируса.

СИРИЗА обвинява правителството, че Гърция остава на опашката в Европа по отношение на средствата, отделени за тази цел – около 3,6 процента от БВП, докато Германия и Франция харчат значително повече.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *