Епидемиолози настояват правителството да въведе пълна карантина в област Атика

Епидемиолози настояват правителството да въведе пълна карантина в област Атика

Властите в Гърция следят строго за спазване на мерките в област Атика, където „застрашително“, според лекарите ,се увеличават случаите на заразени с коронавирус.

Епидемиолози настояват правителството да въведе пълна карантина без право за влизане и напускане на област Атика.

Глоби и контрол от вчера за живеещите в област Атика за спазване на наложените строги мерки срещу разпространение на коронавируса. При разрешение за събиране на не повече от 9 души, полицията констатира масово събиране  предимно на млади хора вечер по площади и паркове.

Днес започнаха да ограждат с полицейски ленти паркове, площади и дори плажни ивици със забрана за преминаване, предаде БНР, цитирано от Novini.bg.

Полицейски коли с високоговорители информират хората за задължителните мерки. Масово налагат глоби за непоставена предпазна маска.

Правителството обсъжда да въведе „план Мадрид“ с ограничаване на излизането от домовете и достъпа до обществени места. От заразените в последното денонощие 453 души,174 са в област Атика. Половината случаи са сред имигранти в центъра на Атина, по информация на лекари.

Новият лагер на остров Лесбос е с 243 случая на носители на вируса.

В същото време се надига вълна на протести след учениците, които не желаят да носят задължително маска. Само за ден затвориха над 100 гимназии в цялата страна. Учениците окупираха  класните стаи и не допускат преподавателите с искане маските да не са задължителни в по-малки паралелки. Още 50 училища са под карантина по нареждане на здравното министерство.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *