Емблематични имена в битка за управление на ЮЗДП

Емблематични имена в битка за управление на ЮЗДП

Освободеният от Управителния съвет на ЮЗДП Марин Катранджиев подаде документите си за участие в обявения конкурс за директор, председател и член на управителния съвет на Югозападното държавно предприятие.

Катранджиев ще мери сили със сегашния директор В. Чамбов, който също е депозирал документи за участие в конкурса за директор. Марин Катранджиев ще се състезава за поста председател с областния лидер на ПП- ДБ Марио Граченов, Мария Петрова, зам. кмет от екипа на бившия кмет Илко Стоянов, Галина Райчева и Емилия Петкова. Мария Петрова, която все още е на работа в общината е депозирала документи и за конкурса за член на УС, заедно с Катранджиев и юриста Мария Маринова от София. Кандидатите са допуснати до писмената част, защита на знанията, уменията и вижданията им за развитие на предприятието, а вторият етап е интервю, събеседване с изпитна комисия.

Интересно е, че освободеният със заповед на министър К. Вътев, през октомври Марин Катранджиев, който бе дългогодишен член на управителния съвет на предприятието, щурмува всички постове, за които са обявени конкурси. Места в управата си търси и банскалията от ПП-ДБ Граченов, чиято майка вече е част от екипа на новия кмет Методи Байкушев.

Младият Граченов в момента е председател на УС. Още преди да напуснe община Благоевград Мария Петрова, която влезе в екипа на Илко Стоянов, идвайки от ЮЗДП е заявила желанието си за връщане в предприятието, при това на ръководна длъжност. Не е ясно какъв ще е изходът от конкурса, а и е възможно да има изненади за мястото на директор, тъй като в началото на декември е делото, което заведе срещу министерството уволненият директор Дамян Дамянов.

Според запознати, Дамянов има реален шанс да бъде върнат от съда на поста, от който бе освободен за броени часове с неясни мотиви. Интересни управленски процеси започват да текат в югозападното предприятие./Struma.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *