Една от обичаните българки има личен празник днес

Една от обичаните българки има личен празник днес

Тя призна, че се е срещнала очи в очи с коронавируса, но се е излекувала, без да стигне до болница.

Знаменитата ни родопска певица Валя Балканска приема поздрави за рожден ден още от тъмно сутринта. „Телефонът ми не млъква, поздравяват ме хората. Оцелях след Ковид. Благодарна съм на Бога“, каза Валя Балканска пред „Марица“. Тя изкарала коронавирусната инфекция преди около две седмици. „Не беше нито леко, нито тежко, но до болница не стигнах. Не излизах, но ме намери в къщи да ме разболее. Но оцелях! Господ всички ни обича, но някои се подиграват, не зачитат“, каза певицата.

Родопската певица, чиито глас лети в Космоса, е родена на 8 януари 1942 г. в смолянското село Лъгът. Израства с още 4 сестри и братя. Започва кариерата си през 1960 г. като солистка в тогава Държавния ансамбъл за народни песни и танци „Родопа” – Смолян.

В репертоара ѝ са над 300 песни, с които освен българската публика, покорява и най-големите световни сцени. Най-известното ѝ изпълнение – „Излел е Делю хайдутин” е избрано от хиляди от цял свят, за да полети на борда на „Вояджър”. Записът е направен на 27 юни 1968 година.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *