Един от най-богатите българи към Цитиридис: „Изберете българското” е обидно дори и за теб!

Един от най-богатите българи към Цитиридис: „Изберете българското” е обидно дори и за теб!

Любопитен спор тази вечер в шоуто на Николаос Цитиридис. Темата беше:

Трябва ли да подкрепяме българското или това е работа на правителството?

Лицемерни ли са призивите: „Подкрепете българското”?

Нужно ли е на всяка цена на купуваме българския продукт, независимо от качеството му?

Един срещу друг застанаха скандалният бизнесмен и мечтател – Ивайло Пенчев и предприемачът, възрожденец от дигиталната епоха и защитник на всичко българско– Ивайло Шопски.

Конкретният повод: Кампания на министерството на икономиката – „Подкрепете българското”.

Водещият се обърна към двамата: „Има ли нужда от специално отношение българския продукт”?

Ивайло Шопски: Абсолютно съм сигурен, че българските продукти трябва да са под проекцията на държавата, за да може парите да остават тук.

Ивайло Пенчев: Аз съм категорично несъгласен. Смятам, че човекът (Ивайло Шопски) е много объркан. Тези клипове, които Министерството пуска са нечестни и глупави. От подкрепа имат нужда слабите. Само слабите казвам – моля ви подкрепете ни. За който и да е било бизнес на света, единствената легитимна подкрепа е подкрепата на неговите клиенти.

Ивайло Шопски: През 1897 година българското правителство въвежда мерки, държавните чиновници да бъдат облечени, включително и депутатите, в български дрехи. Така е имало взрив на цялата българска икономика. Аз самия нося предимно български дрехи, които са изключително качествени и имам избор.

Пенчев: Ако е имало взрив, той е бил въпреки това. „Изберете българското” е обидно дори и за теб, каза той към водещия. Представяш ли си, ако в БТВ се избираха водещите на този принцип.Щеше да е нечестно, нали?

Ако избирам някаква стока, искам да я избера, защото е по-добра. Всеки човек, който ми казва „Купи си моята стока”, само защото е българска,най-вероятно е мошеник или наивен или слаб.

 

Petel.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *