Евродепутатът от Пиринско А. Адемов пренаписа „Аз съм българче“ на „Аз съм европейче и силен родител 1 ме е родил…“

Евродепутатът от Пиринско А. Адемов пренаписа „Аз съм българче“ на „Аз съм европейче и силен родител 1 ме е родил…“

С европародийното стихотворение бившият учител по български език в гърменското с. Долно Дряново реагира на предложението на „Свободна Европа“ стиховете на Вазов да отпаднат от учебната програма, защото пречели на интеграцията на имигрантите

Евродепутатът от Пиринско Асим Адемов пренаписа най-българското стихотворение „Аз съм българче“ на Иван Вазов в духа на евроценностите, които от години трупат негативи сред населението на страната ни:
“Аз съм европейче и силен
родител 1 ме е родил…”
С тази европародия Адемов реагира на най-актуалната в момента тема, която буни духовете в социалните мрежи и е причина това стихотворение на Вазов в момента да е най-разпространяваното във Фейсбук – със или без обяснения. Вълната се породи след материал преди няколко дни в българската секция на „Свободна Европа“, претендиращ за задълбочен анализ на мерките, които са необходими, за да се интегрират имигрантите в България. Една от тях, според медията, е промяна на българската образователна система, така че тя да е не само за „етническите българи“, но и за имигрантите, идващи у нас. И, според анализа, стихотворението „Аз съм българче“ пречи за интеграцията на децата на имигрантите у нас.
„Ако не беше толкова сериозна темата, бих предложил, на шега, разбира се, да променим стихотворението и то да звучи примерно така:
“Аз съм европейче и силен
родител 1 ме е родил…”

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *