Д-р Симидчиев: Медиците в болниците са преуморени от натоварване

Средствата, които са заложени за кампания за ваксинацията срещу ковид у нас, са около 10 хил. лева, това каза в студиото на БНТ зам.-председателят на Комисията по здравеопазване в парламента Александър Симидчиев (ДБ).

Пулмологът заяви, че вече е предложено да се добави едно изречение към бюджета на здравното министерство при актуализация на държавния бюджет, за да се осигурят средства за обясняване на имунизацията и разсейване на невярната информация. Той беше категоричен, че точната информация е основата за модернизация на здравеопазването ни.

„Натоварването на болниците миналата година беше много голямо заради неизвестността“, обясни Симидчиев. Сага лекарите знаят много повече за коронавируса, но пък и те, и останалия персонал на болниците, са преуморени.

Поставяме само 20% от ваксините, трябва или да отделяме по-малко пари, което не е разумно, или да направим голяма кампания обясни народният представител. Лекарят предупреди, че трябва да сме много внимателни, защото е възможно отделни региони в България да влязат в червената зона точно около 15 септември.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *