Д-р Симидчиев: Изкаралите COVID-19 да не бързат с ваксинирането

Д-р Симидчиев: Изкаралите COVID-19 да не бързат с ваксинирането

Д-р Александър Симидчиев даде ценен съвет на всички, които са изкарали кавид. Имаме данни от реалната практика вече и като цяло ефектите от ваксините са много добри, дори отлични, това каза в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по NOVA NEWS пулмологът от МВР болница – София д-р Александър Симидчиев.

 

 

„Относно ваксините има два типа говорене – медицинско и политическо, двете трябва да се разделят. Трябва да се говори много повече върху медицинските проблеми“, категоричен е пулмологът.

„Прекаралите COVID не е нужно да бързат да се ваксинират. При новите ваксини алергените са изключително малко, по-скоро страничните ефекти са болки в мускулите, вдигане на температура, подуване и зачервяване на мястото, където е поставена ваксината, но те са за кратко време“, поясни още специалистът.

Д-р Симидчиев информира, че вече има резултати, които показват, че при поставяне на първата доза се получава 50% защита на организма от вируса, а при втората се отива над 80%. Той сподели и заключението, че поставянето на ваксината не е такъв проблем за хроничноболните, както се е предполагало, като същото важи и за онкоболните.

„Ваксините са единствения начин да се върнем към нормалния си живот“, заключи д-р Александър Симидчиев, пише dariknews.bg.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *