Д-р Симидчиев: Данните са притеснителни, кривата върви нагоре

Пулмологът Александър Симидчиев определи като притеснителен броя на новите случаи на коронавирус за деня – 2 588. Той посочи, че е очаквал такъв след около десетина дни.

 

 

„Последните четири седмици кривата върви нагоре. Засега нямаме данни, че върви надолу. Четирите седмици са тенденция – нагоре”, обясни пулмологът пред „Нова телевизия“.

Балансираните мерки, които са довели до намаляването на скоростта на развитието на пандемията, той определи като правилна стъпка.

„Ако отказвате достатъчно дълго да влезете в политиката, ще влязат хора, които не искате да са там”. Така, перифразирайки думи на Платон, Симидчиев обясни защо е решил стане кандидат-депутат.

Той сподели, че много хора са го попитали защо влиза в политиката, която, по думите им била мръсна работа: „Осъзнавам, че това е така и същевременно виждам, че ако няма хора, от които да искаме разнородно мнение и да може да дискутираме по теми, ще останат понятия, които са дебалансирани от моя гледна точка”, заяви пулмологът.

Поканата да стане кандидат-депутат Симидчиев посочи, че му е била отправена от председателя на „Да, България”.

„Влязох в коалицията, защото, ако следите моето развитие няколко години, ще видите, че това, което ме интересува е чистият въздух, климатичните промени, дигитализацията в здравеопазването. Това са все неща, които са същностни в програмата на коалицията”, уточни още той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *