Дъщерята на Николина Чакърдъкова тръгна по стъпките на гласовитата си майка

Дъщерята на Николина Чакърдъкова тръгна по стъпките на гласовитата си майка

Резултат с изображение за „мария николина чакърдъкова“

Едно от най-популярните имена в българската народна музика е това на Николина Чакърдъкова. Едва ли има човек, независимо дали слуша народна музика или не, който да не успее да разпознае характерния глас на певицата.

Но Николина Чакърдъкова има не по-малко талантлива, енергична и слънчева дъщеря – Мария. Именно на нея именитата народна певица ще „предаде щафетата“, що се отнася до музика, танци и творчество.

Певицата не искала дъщеря ѝ да наследява нейния занаят, но Мария била на друго мнение. Всичко около нея започнало с работата ѝ като сервитьорка в заведение на приятелка на майка ѝ.

Мария често започнала да оставя таблата настрана и поздравявала клиентите с песни на майка си.

Въпреки че оттогава е минало доста време, а Мария е натрупала опит, днес казва, че най-трудно е да пее именно пред майка си. В студиото на „На Кафе“ тя сподели, че предпочита да пее пред 5000 човека, отколкото пред нея.

Мария е омъжена и има дете. Завършила е режисура, като филмът, с който се дипломира, е посветен на Николина Чакърдъкова. Именно този филм Николина определя като най-хубавия подарък, който някога е получавала. Вторият бил електронна рамка за снимки, която получила от двете си деца.

Когато била малка, Мария била изключително кротко дете. Това обаче се променило в тийнейджърските години. Най-куриозната случка от този период се случва малко след трагедията в „Индиго“. Мария е арестувана, защото не е спазила вечерния час в Гоце Делчев. Избрала обаче да се обади на баща си, защото била убедена, че майка ѝ ще я остави да спи в ареста, за да си понесе последиците.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *