ДПС се регистрира в ЦИК

ДПС се регистрира в ЦИК

ДПС се регистрира в Централната избирателна комисия за парламентарните избори на 4 април. „Нашите цели на изборите са да постигнем добър резултат, за да възстановим нормалността в политиката, демокрацията и държавността“, обяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

Лидерът на ДПС посочи, че тези избори са най-важните от 1989 година насам.

„Тези избори ще определят посоката за развитие на България: доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме. За да развиваме ускорено и догонващо, има задължителна предпоставка, а тя е да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата“, заяви Карадайъ, цитиран от „Фокус“.
На въпрос на кои партии и коалиции гледат като на потенциални коалиционни партньори Карадайъ посочи, че от ДПС имат ясна програма за ускорено догонващо развитие на България.

„Последните 4-5 години непрекъснато повтаряме нашите приоритети и сме призовавали всички отговорни политически сили да седнем на масата на база партийните ни приоритети да определим приоритетите на страната. За съжаление, това не се случи, но от друга страна за наша гордост сега виждаме, че нашите приоритети, които повтаряме 4-5 години, са вече приоритети на ЕС и щем, не щем, ние като част от ЕС трябва да ги реализираме и в България“, посочи лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ коментира и обръщението, което почетният председател на ДПС Ахмед Доган направи преди дни. „Мисля, че г-н Доган много точно и ясно в неговото обръщение каза това, което имаше да каже. Тълкуването на думите на Доган го оставям на всеки един, който чете обръщението“, посочи той.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *