ДПС постави категорично условие за подкрепа за кабинет

ДПС постави категорично условие за подкрепа за кабинет

Няма да има безусловна и непотърсена подкрепа от наша страна. Това каза председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ на консултациите с президента Румен Радев за трети мандат за съставяне на правителство.

„Страната е изправена пред множество кризи – здравна, социална, икономическа, евентуално и финансова, но момента е факт и политическата криза. Очертават се и допълнителни кризи, които да се предизвикват от поведението на различни фактори в политическите процеси. След изборите за 45-то НС българските граждани заявиха промяна, а ние, че страната има нужда от стабилност”, коментира Карадайъ.

„Тогава заявихме безусловна подкрепа на новините партии в Народното събрание, за да има редовен кабинет. След изборите за 46-то НС тази позиция малко се промени. Заявката ни е, че безусловна и непотърсена подкрепа от наша страна няма да има. Категоричното условие, от което не бихме отстъпили е възстановяването на нормалността в политиката и възстановяване на демокрацията в нашата страна”, обясни Карадайъ.

„Страната има нужда от редовен кабинет. Винаги сме давали и пак ще дадем приноса си в името на стабилността на страната, сигурността на гражданите”, каза Карадайъ.

Той уточни, че е напуснал КСНС при президента, защото на заседанието са обсъждани теми, извън дневния ред./Vesti.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *