ДПС осъди вандализма на протеста срещу централата на партията

Нереалиризирани политици или кандидатполитици се опитват да използват ДПС като трамплин, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в изявление по повод вандализма на протеста спрямо централата на партията и поругаването на националните символи – знамето и герба, пише dariknews.bg.

Десетки декларации са затрупали централата на ДПС веднага, след като организаторите на протеста срещу правителството решиха, че могат да го насочат срещу опозиционната ДПС, разкри той. И обяви, че вълната на възмущение на структурите и на фактори от чужбина са провокирали движението да направи днешната декларация след заседание на ЦОБ и ПГ на ДПС.

Трудно е да се приеме за нормална ситуация, при която протестиращи си позволяват да пренебргват национални символи като герба и трибагреника. Тези процеси показват липса на перспектива и идеи у организаторите на протеста, заключи Мустафа Карадайъ.

„Нереалиризирани политици или кандидатполитици се опитват да използват ДПС като трамплин. С анти ДПС реторика идват на власт и се опитват да станат център на медийния интерес“, констатира Карадайъ по адрес на вдъхновителите и организаторите на акцията.

Нашите структури остро осъждат този вандализъм, който няма място в България по време на мирен протест.

ДПС предупреди преди 11 г. – най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 г. ДПС последователно иска оставката на това правителство. Организаторите на протеста, които довчера бяха партньори и клакьори на ГЕРБ, днес се сетиха – протест пред ДПС, продължи той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *