До 15-и януари проектобюджетът на община Гоце Делчев е отворен за обсъждане

До 15-и януари проектобюджетът на община Гоце Делчев е отворен за обсъждане

Всеки, който желае може да направи мотивирано предложение или препоръка, както и да изкаже мнение и становище по бюджета на общината за 2020 -та година. Законът изисква финансовата рамка да бъде внесена в Общинския съвет най-късно до 15-и февруари 2021 година.

Заради ограничените дейности и сектори, което калкулира и по-малко внесени данъци и такси се очаква местните приходи да бъдат по-малко с 19% в сравнение с 2019-та година. Необходимите средства за безпроблемното функциониране на съответните звена – социална сфера, здравеопазване и др. са осигурени.

Предвиденият общ размер на бюджета на община Гоце Делчев  възлиза на 35 318 000 лева без преходния остатък на 31 декември тази година.
От тази сума приходите с държавен характер са 26 818 000 лева. Тези с общински характер са 8 500 000 лева, като от тях собствените приходи на общината се очаква да бъдат 6 280 190 лева.

На провелото се обществено обсъждане, за да чуят предложения и мнения на граждани  присъстваха кметът на общината – Владимир Москов, експерти от администрацията и председателят на Общинския съвет – Димитър Балтаджиев.

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *