Доц. Кунчев: Болниците трябва да имат готовност за новата COVID вълна

Доц. Кунчев: Болниците трябва да имат готовност за новата COVID вълна

Болниците трябва да имат готовност за новата COVID вълна, защото очевидно тя ще расте. Трябва да имаме адекватна медицинска помощ и места за всички нуждаещи се. Това каза в Бургас главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предаде БТА.

Той призова да се спазват предвидените мерки. И там, където има струпване на много хора, да се носят предпазни средства. Важното е да вдигнем темпа на имунизация, заяви доц. Кунчев. Според него това е единственото, което ще доведе до успех.

След като участва в среща на Областния съвет по здравеопазване, главният държавен здравен инспектор посочи, че трябва да бъде засилен контролът в градския транспорт в областта.

Доц. Ангел Кунчев се обяви за задължителна ваксинация на медицинските лица и хората, работещи в социалните заведения. Приемете това като чисто медицинско мнение на експерт. За да стане факт, трябва да бъде прието в обществото и да се приеме като заповед. Според мен спрямо това не е никакъв медицински фашизъм, както го наричат някои, а е необходимост, подчерта доц. Кунчев. По-рано бе решено да се увеличат COVID леглата от 173 до 255 в Бургаско. Осем са болничните заведения в областта, в които има разкрити COVID отделения, информираха от пресцентъра на Областна управа.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *