Добрев: БСП има нужда от нов тип лидер. Нинова беше нужна преди 4 години

Депутатът от БСП Кирил Добрев коментира разделението в столетницата и отношенията му с Корнелия Нинова в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините“.

„Не съм останал с впечатление, че сме се разделили. Ние с нея никога не сме били семейни приятели. С Корнелия Нинова ни събра животът преди шест години, когато търсихме промяна в партията. Битката за председател не ни е разделила, дотогава има още време. Аз до този момент не знам дали тя ще се явява за такъв”,

Кирил Добрев отговори и дали ще се кандидатира за лидер на БСП. Той посочи, че има достатъчно номинации. Очаква обаче да минат всички конференции в партията, за да вземе своето решение. „Аз съм в БСП от 20 години и структурите ме познават много добре. Не е изненада, че имам такива номинации. Дали ще взема това решение, зависи от ситуацията”, добави той.

Добрев обясни, че левицата се нуждае от нов подход и че в новото време има нужда от нови лидери, които да събират, а не да сеят раздяла. „Когато искаш да управляваш тази страна, но разделяш в собствената си партия, ти няма как да обединиш около себе си, дори и тези, които не харесват БСП в името на това в страната да има промяна”.

„Тя беше нужна на БСП преди 4 години, когато партията излезе от кома. Днес, обаче, БСП има нужда от нов тип лидер, лидер, който да събира. Само заедно, само силни, можем да победим“, заяви още Добрев. Той заяви, че най-важната задача пред БСП е да спечели изборите. „БСП има своя визия и своя програма за такова управление. Тя може да бъде подкрепена от различни политически субекти“, допълни Добрев. Той разкритикува както ГЕРБ, така и БСП, които според него в настоящата ситуация трябва да показват едно национално отговорно поведение.
Депутатът на столетницата, посочи, че е силно респектиран от президента Радев и допълни, че държавният глава има право да говори и да критикува. Смятал обаче, че сега е време за диалог. Според него всички институционални предложения трябва да бъдат приложени по начин, по който да не страда българският народ.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *